151799
Książka
W koszyku
Domowa kuchnia japońska : 100 przepisów, technik i porad, by gotować jak w Japonii = 日本の家庭料理 : 家庭で出来る百のオリジナルレシピとその作り方 / Maori Murota ; fotografie Akiko Ida ; tłumaczenie Agnieszka Dywan. ; tłumaczenie Agnieszka Dywan.
"Domowa kuchnia japońska" to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników. Dowiedz się, jak smakują: ikameshi, sałatka z sashimi, suszona ryba himono, kwiaty wiśni w soli, chawanmushi z małżami, shoyu ramen. Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii. Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko. źródło opisu: materiały wydawcy
Status dostępności:
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Cuisine japonaise maison : 100 recettes, techniques et conseils pour cuisiner chez soi comme au Japon, 2021
Uwaga ogólna
Na stronie tytułowej, przedtytułowej i okładce także tytuł w piśmie japońskim.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej