150745
Książka
W koszyku
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi w Europie, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie
Status dostępności:
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 niem. K (1 egz.)
Filia "Skorosze"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 821-3 niem. K (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. oryg.: Rotes gold: ein kulinarischer Krimi, 2012
Uwaga ogólna
Stanowi cz. 2 cyklu, cz. 1 pt.: Diabelski owoc.
Na okł: Kryminały dla smakoszy.
Podtyt. wg okł.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej