151144
Książka
W koszyku
Polskie superfoods / Agata Lewandowska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, © 2021. - 238, [2] strony : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych. Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods. Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają. Ciesz się bogactwem superfoods przez cztery pory roku! źródło opisu: https://www.azymut.pl
Status dostępności:
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Filia "Skorosze"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tyt. okł.: Polskie superfoods : przepisy na cztery pory roku, 2021
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej