150647
Książka
W koszyku
(Praktyczne Ciekawostki Historyczne)
Książka „Okupacja od kuchni” przedstawia prawdziwe oblicze okupacyjnej codzienności. Wbrew pozorom jest to też książka kucharska z kulinarnymi przepisami i praktycznymi poradami. Dowiesz się z niej jak wyglądały: tajniki zawodu szmuglera, nielegalny handel i wielkie targowiska w okupowanej Polsce, lokale gastronomiczne, kuchnia polowa powstańców warszawskich i sztuka przetrwania na wojennym froncie.
Status dostępności:
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).082 (1 egz.)
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).082 (1 egz.)
Filia "Skorosze"
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 94(438).082 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Filia "Gołąbki"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 94(438).082 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
U dołu okł.: Pierwsza książka o kulinarnej zaradności Polek w czasie II wojny światowej.
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. s. 291-[298]. Indeksy.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Dostępne również jako e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej