156999
Book
In basket
Octy / Magdalena Mildner. - Wydanie I. - Bielsko-Biała : Dragon, copyright 2023. - 255, [1] strona : fotografie ; 23 cm.
Octy są zdrowe i smaczne, mają także szerokie zastosowania praktyczne, np. jako środki czystości, pielęgnacyjne czy konserwujące. Octy można zrobić samemu, co nie jest trudne, ale trzeba wiedzieć, jak uniknąć niespodzianek podczas fermentacji, by cieszyć się ich pięknym zapachem, kolorem i pożądanymi właściwościami. Autorka poradnika posiada wieloletnią praktykę w przygotowaniu octów, a swoją wiedzą dzieli się na łamach tej książki. Opowiada o najlepszych surowcach fermentacyjnych, wyjaśnia przebieg fermentacji, podaje szczegółowe przepisy oraz opisuje możliwe zastosowanie octów dla celów zdrowotnych, kosmetycznych, kulinarnych czy użytkowych. źródło opisu: materiały wydawcy
Availability:
Filia "Skorosze"
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Filia "Gołąbki"
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Filia "Szamoty"
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
Tyt. okł.: Octy : sekrety fermentacji, szczegółowe przepisy, właściwości
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again