151394
Książka
W koszyku
Kuchnia indyjska vege by Tapi / Tapinder Sharma. - Warszawa : Wydawnictwo RM, © 2024. - 190, [2] strony : fotografie ; 24 cm.
Poznaj wspaniałą, kolorową, pachnącą kuchnię indyjską w wersji wege! Czy masz ochotę na przepyszną zupę z soczewicy, wegetariańskie samosy, matar paneer, wege biryani, sałatkę z mango, a może chutney jabłkowy? Co powiesz na deser jalebi i mango lassi? W tej książce znajdziesz przepisy na: zupy, przekąski, dania główne, pieczywo, dania z ryżem, raity, sałatki, chutneye, a także słodycze i napoje. Wszystko, co potrzebne, by wyczarować wspaniały klimat Indii w twojej kuchni! Każdemu przepisowi towarzyszy wstęp przybliżający historię i charakter opisywanego dania. Dokładne instrukcje pomogą ci przyrządzić samodzielnie wspaniałe, bogate w smaku dania, a wskazówki i ciekawostki pozwolą poszerzyć wiedzę o kulinarnej kulturze Indii. Tapinder Sharma – Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Umiejętnie łączy te skrajnie różne kultury prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze. Właściciel sieci restauracji Ganesh. Prowadzi warsztaty kuchni indyjskiej i kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. źródło opisu: materiały wydawcy
Status dostępności:
Filia "Skorosze"
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 641 (1 egz.)
Filia "Szamoty"
Brak informacji o dostępności: sygn. 641 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Strona redakcyjna na stronie 3. okładki.
Uwaga dotycząca finansowania
Książka zakupiona w ramach budżetu obywatelskiego na 2024 rok
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej